Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@19:15:35 GMT

تعزیه شهادت حضرت عباس (ع) در سنندج شبیه خوانی شد

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۱۲۶۸۱

تعزیه شهادت حضرت عباس (ع) در سنندج شبیه خوانی شد

سنندج - ایرنا - گروه تعزیه علمدار از استان مرکزی شهر اراک، سه شنبه شب شهادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) را در مهدیه سنندج در قالب تعزیه شبیه خوانی کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یازدهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی و نخستین همایش آیین های عاشورایی شامگاه سه شنبه و بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و اجرای عمومی نمایش تعزیه توسط گروه علمدار آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گروه علمدار از گروه های تعزیه مطرح کشور است که در اکثر شهرهای ایران به اجرای تعزیه پرداخته و این همایش هم فرصتی فراهم کرد تا مردم علاقمند و عاشق اهل بیت (ع) در سنندج اجرای آنها را نظاره کنند.
در این تعزیه حاج علی نظیفی در نقش امام حسین(ع)، مجید نظیفی در نقش حضرت عباس (ع)، کاظم ولیئی در نقش حضرت زینب (س)، عرفان مجرد در نقش حضرت سکینه (س)، حسین مجرد در نقش عمر بن سعد و اسماعیل غفوری در نقش شمر، شهادت حضرت ابوالفضل العباس را شبیه خوانی کردند.
معین البکاء یا همان تعزیه گردان گروه عملدار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه تعزیه نمایش و مراسمی آیینی و سنتی در کشورمان است، گفت: در این نمایش واقعه کربلا شبیه خوانی می شود.
اسماعیل غفوری اضافه کرد: این نوع مجالس بازتاب های زیادی در میان مردم به ویژه نسل جوان داشته و در این سال ها تعزیه جایگاه خود را در کشور پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه تعزیه نمایشی میدانی است، افزود: برای اجرای تعزیه نیاز به فضای باز و مکانی که بازیگران بتوانند بهترین ارتباط را با مخاطبان خود برقرار کنند، است.
معین البکاء گروه علمدار اظهار داشت: در استان هایی همچون تهران، اصفهان و قزوین سالن ها و مکان های وسیعی وجود دارد که در آنها تعزیه بطور ویژه و در بهترین حالت به اجرا در می آید.
غفوری تاکید کرد: در استان هایی مثل کردستان که از امکانات لازم برای اجرای تعزیه برخوردار نیستند آن را در مهدیه ها و حسینیه ها اجرا می کنیم.
وی با اشاره به اینکه نخستین بار است که در استان کردستان حضور پیدا کرده اند، یادآور شد: این حضور به دعوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و در راستای شرکت در همایش آیین های عاشورایی صورت گرفته است.
علاوه بر سنندج در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شهرهای قروه، دلبران و بیجار هم مراسم تعزیه توسط گروه های علمدار و عاشوراییان اجرا می شود و عصر چهارشنبه هم در مسجد جامع سریش آباد پرده خوانی اجرا می شود.
7348/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تعزيه شبيه خواني شعر عاشورايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری

به گزارش خبرنگار مهر؛ ویژه برنامه چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت‌الله مرتضی مطهری با نام «آگاه زمان» روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور خانواده شهید مطهری، جمعی از چهره‌های علمی، دینی و همچنین دوستداران و اندیشمندان حوزه فرهنگ و هنر در خانه موزه شهید مطهری برگزار می‌شود.

شهید مرتضی مطهری متولد ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ هجری شمسی در فریمان، استاد فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریه پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران بود، وی قبل از انقلاب اسلامی استاد دانشگاه تهران بود و بعد از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد.

مهمترین خدمات مطهری در طول حیاتشان ارایه ایدیولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است. این امر به خصوص در سال‌های ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۷ به خاطر افزایش تبلیغات گروه‌های چپ و پدید آمدن گروه‌های مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود می‌رسد، در این سال‌ها استاد شهید با همکاری تنی چند از شخصیت‌های روحانی، «جامعه روحانیت مبارز تهران» را بنیان می‌گذارد.

شهید مطهری به یک نهضت اسلامی معتقد بود و برای اسلامی کردن محتوای نهضت تلاش‌های ایدئولوژیک بسیاری کرد. از جمله مهمترین این اقدامات می‌توان به کمک به تأسیس حسینیه ارشاد در سال ۱۳۴۶ اشاره کرد.

مطهری ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۵۸ پس از بازگشت از یکی از جلسات فکری سیاسی توسط یکی از اعضای گروه فرقان ترور شد و به شهادت رسید.

امام خمینی (ره) در پیام تسلیت خویش به مناسبت شهادت استاد فرمودند: «مطهری شخصیتی بود که عمر شریف و ارزنده خود را در راه اهداف مقدس اسلام صرف کرد و با کجروی‌ها و انحرافات مبارزه سرسختانه کرد.»

زمان برگزاری این مراسم سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت از ساعت ۱۴:۳۰ در خانه موزه شهید مطهری واقع در خیابان دولت، نبش بن بست صدرا است.

کد خبر 6089537 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • اجرای ۴۲۵ میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم
  • (تصاویر) عمارت انگورستان ملک
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی
  • سردیس استاد عباس کمندی در سنندج رونمایی شد
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • زوج شاهنامه‌خوان بام ایران در شهر‌های ایران خوان خرد می‌گسترانند
  • تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)